De uitvaartverzekering

Comments Off on De uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering (begrafenisverzekering) kunt u de kosten (uitgaven) verzekeren die u maakt bij de crematie of begrafenis. Deze kosten kunnen hoger zijn dan u misschien in eerste instantie zou denken. De verzekering keert u het geld uit of verleent diensten wanneer de verzekerde komt te overlijden. De nabestaanden kunnen op deze manier de uitvaart betalen of de betreffende diensten afnemen en lopen dus niet zelf het financiële risico te lopen. De gemiddelde kosten in Nederland van een uitvaart bedragen tussen de € 7.000 tot 10.000. Niet iedereen heeft dit geld beschikbaar bij overlijden. Door zich te verzekeren hoeven deze kosten niet in één keer opgebracht te worden maar wordt er in plaats daarvan een maandelijks bedrag (de premie) aan de verzekeraar voldoen. Deze zal dan uitkeren bij overlijden.

Wanneer u een verzekering voor uw uitvaart afsluit geeft het u ook de mogelijkheid om bepaalde keuzes betreffende de uitvaart op voorhand te maken. Bij het afsluiten van deze polis spelen bij de meeste mensen zowel emotionele als financiële overwegingen een rol en een en ander kan simpel of juist zeer uitgebreid zijn. Dit is geen verplichte verzekering in ons land.

Maar liefst +/- 70% van de Nederlanders heeft besloten zich toch voor de uitvaart te verzekeren. Dit kan om een crematie of begrafenis gaan. Uiteraard speelt hierbij een belangrijke rol dat dat op deze manier meer financiële zekerheid wordt gecreëerd voor de nabestaanden. Deze worden immers niet of  minder geconfronteerd met hoge kosten die ineens voldaan moeten worden. Ook neemt het regelwerk uit handen. Het is raadzaam zoveel mogelijk informatie te verwerven wanneer u zich aan het oriënteren bent. Op die manier kunt u uit de vele verschillende verzekeringen en verzekeraars de juiste kiezen, de verzekering die zo goed als mogelijk bij uw omstandigheden en eisen aansluit.

HANDIGE SITES: